Kurucumuz

Prof. Dr. Ayşegül ATAMAN

Merkezimiz ÖGEM, Görme ve Öğrenme Yetersizliği Olan Çocukları Eğitim ve Araştırma Merkezi adıyla 2005 yılında  değerli hocamız Prof. Dr. Ayşegül Ataman tarafından kurulmuştur. Ataman ilk ve ortaöğrenimini Gaziantep’te tamamladıktan sonra 1969 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim ve Okul Psikologluğu ve Rehberlik Bölümünde lisans eğitimini, 1972 yılında A.Ü. Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Alanında yüksek lisansını, 1976 yılında A.Ü. Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1983 yılında Doçent, 1989 yılında Profesör olan Ataman Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Özel Eğitim Bölümünün Kuruculuğu, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Kuruculuğu ve Müdürlüğü, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Gazi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı, YÖK engelli öğrenci komisyonu Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.