Sıkça Sorulan Sorular

Merkezinize nasıl ulaşabilirim?

Merkezimiz, Gazi Üniversitesi merkez kampüsü içerisinde yer almaktadır. Üniversitemiz şehir merkezinde yer aldığından, toplu taşıma araçları ile rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

Gelmeden önce randevu almamız gerekir mi?

Almak istediğiniz hizmete yönelik olarak, merkezimize gelmeden önce bizi arayarak  randevusu almanız gerekmektedir. 0312 202 19 60 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Sadece yetersizlikten etkilenmiş bireylere yönelik mi hizmet veriyorsunuz?

Yetersizlikten etkilenmiş bireylere yönelik sunduğumuz hizmetlerin yanı sıra;

üstün zekalı ve üstün yetenekli çocuklarda öğrenme ve gelişimin desteklenmesi,

normal gelişim gösteren çocukların gelişiminin değerlendirilmesi,

çocuklarının gelişimini destekleyici oyun becerilerinin ailelere kazandırılması,

problem davranışlarla etkili ve yapıcı yollarla baş etme becerilerinin kazandırılması,

çocuklarda öfke kontrolünün desteklenmesi,

okul dönemindeki çocuklarda okul başarısını artıracak çalışma davranışlarının kazandırması,

okula yeni başlayan ve devam eden çocuklarda okula uyum sürecinin desteklenmesi,

çocuklara kural koyma ve çocukların sosyal duygusal gelişimlerinin desteklenmesi,

çocuklarda sosyal iletişim ve olumlu akran ilişkilerinin kazandırılması ve desteklenmesi konusunda da bilimin ışığında uygulamalar ve değerlendirmeler gerçekleştirilmektedir.

Değerlendirme hizmeti kimler tarafından verilmekte?

Merkezimizde sunulan tüm hizmetler alanında uzman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından sunulmaktadır.

Belirli bir yaş sınırlaması var mı?

0-18 yaş aralığında bulunan tüm bireylere hizmet sunulmaktadır.

Çocuğumun konuşması yaşıtlardan geri kaldı. Bu konuda çalışıyor musunuz?

Dil ve konuşma becerilerinde akranlarından farklılaşan çocuklara yönelik olarak, oyun ortamında gerçekleştirilen değerlendirmelerin yanı sıra bu alanda dünyada yaygın olarak kullanılan standart ölçme araçları aracılığıyla değerlendirmeler gerçekleştirilmektedir. Gerçekleştirilen değerlendirme sonuçlarına dayalı olarak alanında uzman öğretim üyeleri tarafından,çocuğa ve aileye özgü çözüm önerileri sunulmaktadır.

Çocuğum normal gelişim gösteriyor mu? Normal gelişim gösteren çocukları da değerlendiriyor musunuz?

Günümüzde normal gelişim gösteren çocukların her altı ayda bir gelişimsel olarak izlenmesinin  düzenli olarak yapılan sağlık kontrolleri kadar önemli olduğu inancındayız. Bu nedenle çocukların düzenli olarak gelişimsel takip ve değerlendirmelerini gerçekleştirilerek, ailelere çocuklarının gelişimini etkili olarak desteklemeyi sağlayacak danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.

Çocuğumun gelişiminin çok iyi olduğunu düşünüyorum fakat onunla yeterince ve etkili oyun oynayıp oynamadığım konusunda emin olamıyorum. Bu konuda destek oluyor musunuz?

Oyun birçok beceri, kavram ve nesne kullanımına yönelik bilginin kazanımında  aracı görevi üstlenmektedir. Bu nedenledir ki oyun çocuk gelişiminde oldukça önemli bir beceridir. Merkezimizde gerçekleştirilen değerlendirmeler ile çocuğun gelişimsel olarak içinde bulunduğu oyun dönemi belirlenmektedir. Çocuğun belirlenen oyun seviyesine dayalı olarak ailelere gelişimi ve ebeveyn-çocuk etkileşimini destekleyici oyunun nasıl oynanacağı, oyun sırasında nelere dikkat edileceği, nelerden kaçınılacağına yönelik danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.

Ne tür değerlendirme araçları kullanıyorsunuz?

İleri düzey göz izleme teknolojileri ile bilgisayar ekranından çocukların dikkat becerilerini izlenmekte, okuma problemlerini belirlenmektedir.

Ebeveyn gözlemleri yapılmaktadır.

Doğal oyun gözlemleri yapılmaktadır.

Zeka ve gelişim düzeylerini belirlemek için standart testler kullanılmaktadır.

-Bayley III  (Bebek Ve Küçük Çocuklar İçin Gelişim Ölçeği)

-Wisc-R Zeka Ölçeği

- AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri)

-Standford Binet Zeka Testi

-Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

-Erot Erken Okur Yazarlık Testi

-Öğrenme güçlüğü testi

-Wisconsin kart eşleme testi

-Stroop dikkat testi

Bireysel ve ayrıntılı değerlendirme hizmeti veriyoruz.

Eğitim hizmeti veriyor musunuz?

Merkezimizde sadece çocuk değerlendirme ve aile danışmanlığı hizmetleri verilmektedir. Ancak merkezimizde, bilimde öncü ileri teknoloji kullanımını içeren uygulamalarının yer aldığı projeler gerçekleştirilmektedir. Bu projeler kapsamında dönem dönem eğitim uygulamaları gerçekleştirilmektedir.